Skån miljø, klima og pengepung med en varmepumpe luft til vand

08 august 2022
admin

editorial

Du har højst sandsynligt hørt om en luft til vand varmepumpe, og du er utvivlsomt klar over, at denne form for klima- og miljøvenlig – og desuden billig – opvarmning er i vækst. Hvis du overvejer at skifte til en luft/vand varmepumpe, kan du spare mange penge og samtidig hjælpe miljøet og klimaet. Læs med i det følgende for at få mere at vide om, hvorfor det er en god idé at konvertere til en luft til vand-varmepumpe.

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

En luft/vand varmepumpe er en type termisk konditionering, der bruger en klimaanlæggets egenskaber til at udvinde varme fra vand og derefter overføre den til dit boligs varmesystem. Luft til vand varmepumpen er tilsluttet til centralvarmesystemet i dit hjem, som giver dig varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne via varmtvandsbeholderen.

Varmepumpen er eldrevet og leverer tre og en halv til fem gange så meget varmeenergi, som den bruger i elektricitet. Det gør den til et økonomisk og bæredygtigt alternativ til olie, naturgas eller fjernvarme.

Faktisk har en undersøgelse foretaget af National Renewable Energy Laboratory vist, at en luft/vand varmepumpe kan reducere drivhusgasemissionerne med 50 % sammenlignet med konventionelle opvarmningsformer. Du får således en rigtig klimavenlig opvarmningsform, så du rigtig kan pudse klimaglorien og glæde dig over at være 100% med på den grønne bølge.

varmepumpe luft til vand

Hvordan vælger jeg den rette luft/vand varmepumpe?

Når du skal vælge den varmepumpe, der skal forsyne dit hus med ubegrænset varmt brugsvand og cirkulerende vand i mange år, skal du gøre det rigtigt fra starten. Du bør overveje, hvor stort dit hus er, og hvor meget opvarmet vand din familie har brug for. Er du i tvivl om hvorledes du foretager denne beregning, bør du søge hjælp fra professionelt hold – kontakt Amalo for en samtale om dine behov for varmepumpe.

Flere Nyheder

14. februar 2024

Hvad koster en maler