Sådan fjerner du pletter fra dit trægulv

17 april 2020
marie_pedersen

Når du skal vaske dit trægulv, eller forsøge at få bugt med en genstridig plet, skal du være opmærksom på ikke at bruge rengøringsmidler, der er for skrappe. Vær desuden opmærksom på, at fjerne støv og snavs, inden du begynder at vaske gulvet. På den måde undgår du, at f.eks. små sten bliver trykket ned i trægulvet og laver ridser.

Vask af trægulve klares bedst ved først at støvsuge og dernæst tørre gulvet med en tør mikrofiberklud- eller moppe. Vær opmærksom på ikke at bruge for meget vand, da væsken kan trænge ned i gulvbrædderne og på længere sigt ødelægge gulvet. Rengør gulvet med en hårdt opvredet moppe eller klud, og husk at tørre efter med en tør klud.

Skulle der komme en plet på dit trægulv, vil den være forholdsvis nem at fjerne, så længe gulvet er lakeret. Dette skyldes, at lakerede gulve er overfladebehandlet med vandtæt lak. Denne lak forsegler træet og beskytter imod snavs der forsøger at trænger ind.

Er dit gulv oliebehandlet, er det ikke lige så modstandsdygtigt som et lakeret gulv. Evt. pletter på oliebehandlede gulve bør derfor fjernes så hurtigt som muligt, enten med en tør klud, køkkenrulle eller en fugtig klud med lidt opvaskemiddel, da det opløser fedt og snavs.

Har du et ubehandlet trægulv, er der større risiko for, at pletterne trænger ned i træet, hvis du ikke fjerner dem hurtigt nok. Skulle uheldet være ude, så prøv at gnide en klud vredet i opvaskemiddel hen over pletten. Sørg for at følge træets årer på langs. Hvis ikke dette fjerner pletten på dit gulv, kan du blande lidt sæbespåner op i vand, og lade det sidde i ca. 30 minutter.

Læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-gulvafhoevling/billig-gulvafslibning/, og find ud af hvordan du bedst vedligeholder dit trægulv, samt hvordan du får billig gulvafslibning og gulvafhøvling hos et af Danmarks billigste gulvfirmaer.

Flere Nyheder

14. februar 2024

Hvad koster en maler