Varmepumpe luft til vand – tips og tricks

09 august 2022
admin

editorial

I de seneste år er den moderne og energieffektive luft til vand varmepumpe blevet mere og mere populær som hovedopvarmningssystem i enfamiliehuse. Dette skyldes en række årsager, men primært på grund af den stigende bevidsthed om vejrforholdene og miljøet.

Hvis din familie ønsker at være med på vognen, er der mange ting, du kan gøre for at hjælpe den grønne omstilling i hjemmet ved at efterisolere ydermure og tag, og udskifte gamle vinduer med mere energieffektive alternativer. Men hvis du virkelig vil gøre en forskel, skal du udskifte din gamle ovn med en luft til vand varmepumpe.

Hvordan virker en varmepumpe luft til vand?

Varmepumpen opvarmer stuer og værelser i boligen ved at udnytte forskellen i temperatur på udeluft og indeluft til at generere varme energi, som herefter bruges til opvarmning af stuer og værelser samt vandet i dine haner.

Varmepumpen er forbundet med husets centralvarmesystem, som bruger varmtvandsbeholderen til at levere varmt vand til radiatorer og vandhaner i hele huset. Varmepumpen er drevet af elektricitet og kan potentielt frembringe op til fem gange så meget varme, som den forbruger i energi.

image

Hvad er fordelene ved at bruge en luft til vand varmepumpe?

Der er mange fordele ved at bruge en luft til vand varmepumpe i modsætning til andre opvarmningsmetoder som f.eks. olie eller pille fyr. En af de største fordele er, at varmepumper er meget mere effektive end fyr, hvilket betyder, at du sparer penge på dine energiregninger og samtidig yder din indsats for at bidrage til den grønne omstilling. Desuden udleder varmepumper ikke nogen forurenende stoffer, hvilket gavner miljøet

Hvordan installerer jeg min nye varmepumpe?

Hvis du ønsker at installere en varmepumpe i dit hjem, er det bedst at rådføre dig med en professionel, som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige størrelse og kapacitet til dine behov. Montering af en varmepumpe er ikke gør det selv arbejde – og derfor skal du have de professionelle med på råd.

Amalo er et VVS-firma med særlig ekspertise inden for varmepumper, som gerne hjælper dig med at finde den perfekte løsning til din husstand.

Flere Nyheder

14. februar 2024

Hvad koster en maler