overlad dit boligkøb til en boligadvokat

08 februar 2022
Lotte Hindsberg

editorial

At købe en ny bolig er noget man som regel kun gør få gange i sit liv og det er oftes den største økonomisk handel man gør og det vil have store økonomiske konsekvenser hvis noget går forkert. Derfor er det en god ide at have en boligadvokat med under hele processen.

Det gælder fra når du går og kigger på interessante boliger til du går i banken og forhandler om et boliglån, til du skal snakke med sælger og skal have lavet et skøde. Din boligadvokat er med til at sikre at du ikke ender med at “købe katten i sækken” og han kan ende med at spare dig for mange penge og tjene sin egen løn ind flere gange.

boligadvokat

De vigtige forhandlinger

I et boligkøb er der flere forhandlinger. Den første er når man går i banken. Her skal der forhandles med bankens rådgiver. Her er det vigtigt at huske på at rådgiveren er ansat af banken til at sikre at banken får den bedst mulig aftale. Ikke dig. Din boligadvokat derimod er ansat til at sikre, at du får den bedst mulig aftale og selv små forbedringer i dit boliglån vil blive til mange tusinde kroner over en 30 årig periode. 

Det samme gælder når der skal forhandles med sælger eller hans repræsentant ejendomsmægleren. Her kan du også med fordel gøre brug af din boligadvokat. Han vil vide hvilke områder der typisk vil give gode nedslag. Der kan også være andre fordele, som f.eks. at overtage boligen før, så den kan sættes i stand inden man flytter ind. 

Til sidst skal købsaftalen laves om til et skøde, som skal tinglyses før aftalen er gyldig og du er den officielle ejer af boligen. Skødet kan din boligadvokat udarbejde, så det ikke bliver sendt retur og processen bliver forsinket.

Flere Nyheder

14. februar 2024

Hvad koster en maler