God børneunderholdning kræver opmærksomhed

30 september 2021
Anders Lundtang Hansen
image

Det er svært at få børn og unger til at holde fokus på børneunderholdning nu om dage, fordi de bliver bombarderet med så mange underholdningsmuligheder fra nær og fjern; og der er stor konkurrence i at vinde børnenes opmærksomhed, for det er via dem, at man får adgang til forældrenes penge.

Og det er man bekendt med, så man forsøger at lave underholdning, der bliver serveret så let og legende som muligt, så det bare handler om at læne sig tilbage og se en eksplosion af farver, fagter, larm og lir, der er mere eller mindre letfordøjelige kalorier.

Børnene bliver ikke udfordret, de får det hele serveret for dem, og de skal dårlige tænke selv.

Vi siger ikke, at de skal tilbage til en tid, hvor man måtte finde på at lave noget underholdende med en gren i en hel uge, men man kan også give dem noget underholdning, som kommer dem til gavn og giver dem noget at tænke over.

Børneunderholdning skal gerne foregå live

Det er så nemt bare at stikke de små størrelser en skærm, så de hver for sig kan spille eller se det TV, som de har lyst til.

Men man bør samle børnene sammen, så de lærer at begå sig sammen med andre, og så har man noget underholdning, hvor man inkluderer børnene på flere alderstrin – og også gerne de voksne – så man kan være samlet om det samme projekt.

Det er desværre noget, som man ikke ser benyttet så mange steder, og det er forståeligt, hvis forældrene ikke har den store erfaring med at lave den slags, for der findes heldigvis mennesker, der har engageret sig i at lave den slags spændende og sjove børneunderholdning, der kommer til gavn for mange.

Den slags er værd at bruge penge på, når chancen den byder sig.

Flere Nyheder

14. februar 2024

Hvad koster en maler