Find hjælp, hvis du er udsat for vold

11 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Det kan være svært at bryde ud af et hjem, der er præget af vold eller daglige trusler. Du er måske bange for, at din mand eller kæreste skal finde dig, hvis du forsøger at fjerne dig selv og dine børn fra hjemmet. Du kan altid finde hjælp til at komme ud af et voldeligt hjem. Eller få hjælp til, hvordan du kan bryde et mønster, som du har udviklet dig efter du er kommet ud af et voldeligt forhold. Læs mere i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring, hvilke muligheder du har, hvis du oplever vold eller hvordan du som pårørende skal agere. 

 

1. Opsøg hjælp

Mange kvinder, der oplever vold i deres hjem, vælger ikke at forlade deres mænd eller kærester, fordi de frygter for deres liv. Det er derfor vigtigt at finde hjælp. Din sikkerhed er det vigtigste, når du overvejer at forlade et voldeligt forhold. Der er mange ressourcer i dit lokalsamfund, som kan hjælpe dig med at komme ud af et voldeligt hjem og planlægge en mere sikker fremtid for dig og dine børn, hvis de også er involveret. Der findes kvindekrisecentre rundt i landet, som du kan opsøge, hvis du har behov for hjælp. Vi kan anbefale, du besøger: https://ellestedet.com/ 

 

2. Hvis du er pårørende

Hvis du har en veninde eller et familiemedlem, der oplever vold i hjemmet, kan det være svært at vide hvordan man håndterer situationen korrekt. Det er svært at vide, hvad der sker hjemme bag lukkede døre. Måske din veninde eller familiemedlemmet har åbnet lidt op, omkring de ting der sker. Du skal handle hurtigt, før det bliver for alvorligt. Du kan ringe til krisecentre for kvinder, og tage en snak med professionelle om, hvordan du håndterer situationen. Du kan også anbefale, at din veninde eller familiemedlemmet ringer til centret og hører, hvad de kan tilbyde af hjælp til dig og dine børn. 

Flere Nyheder

14. februar 2024

Hvad koster en maler