Få beskyttelse på et kvinde krisecenter

10 august 2022
admin

editorial

Føler du dig utryg eller truet i dit eget hjem, eller har du været udsat for direkte vold af fysisk art? Så bør du hurtigst muligt komme væk fra hjemmet, og søge professionel hjælp

Hvor kan jeg få hjælp som voldsramt kvinde?

Når det drejer sig om at søge hjælp i forbindelse med misbrug eller vold, tænker mange mennesker på politistationer eller hospitaler. Der findes dog også kvinde krisecentre, som kan tilbyde støtte og hjælp.

Et kvindekrisecenter tilbyder midlertidig indkvartering og støtte til kvinder, der har været udsat for fysisk, psykologisk, seksuel, materiel eller økonomisk vold. Personalet er uddannet til at yde rådgivning og vejledning om vigtige spørgsmål som f.eks. bolig, økonomi og arbejde.

Hvis du er en kvinde, der oplever vold i dit forhold, dit ægteskab eller din familie, kan et krisecenter tilbyde dig beskyttelse og støtte. Her er, hvad du kan få hjælp til på et kvinde krisecenter:

Beskyttelse mod voldsudøveren – En af de vigtigste funktioner for et krisecenter er at give et sikkert sted for kvinder og deres børn, der flygter fra vold. Personalet på centret vil gøre alt, hvad de kan, for at holde dig i sikkerhed, herunder at stille midlertidig indkvartering til rådighed, hvis det er nødvendigt.

kvinde krisecenter

Rådgivning – Mange kvinder, der har været udsat for misbrug eller vold, finder det nyttigt at tale med nogen om det, der er sket. Personalet på krisecentret er uddannet til at yde rådgivning og støtte, hvilket kan være en stor hjælp til at håndtere eftervirkningerne af misbrug.

Hjælp til vigtige spørgsmål – Når man starter et nyt liv efter misbrug, er der mange ting at tage hensyn til, f.eks. bolig, økonomi, arbejde og psykologisk støtte til børn. Krisecentre kan give vejledning om disse vigtige spørgsmål.

Hvornår skal jeg kontakte et kvinde krisecenter?

Hvis du har været udsat for misbrug eller vold, skal du ikke tøve med at søge hjælp på et kvinde krisecenter. Personalet der vil kunne give dig den støtte og hjælp, du har brug for for at komme igennem denne svære tid. Find dit kvinde krisecenter på Fyn på ellestedet.com.

Flere Nyheder

14. februar 2024

Hvad koster en maler