Er det muligt at automatisere en gulvslibning?

31 marts 2021
Anders Lundtang Hansen

Nu om dage vælger man stadig mennesker med udstyr til at lave en gulvafslibning, om det er elektrisk udstyr, eller de bruger noget manuelt til de opgaver.

Det kunne være: https://gulvkanonen.dk/ 

De har selvsagt også gennemgået en udvikling, om de selv har oplevet den eller set deres branche gennemgå den.

For de fleste leder jo efter metoder til, at man kan arbejde lige så perfekt hvis ikke endnu mere end nu, gerne hurtigere, men lige så effektivt og med færre folk, der skal have løn for det.

Dette medfører selvsagt, at der kommer maskiner til, der kan lave noget arbejde for nogle mennesker, og de kan fungere i længere tid, end mennesker måske kan holde til.

Og man oplever da også nogle maskiner, der er ved at overtage menneskers brancher mere eller mindre, fordi de bare skal observeres, mens de laver det arbejde, man tidligere gjorde i hånden.

Kommer det også til at ske for gulvafslibningsbranchen?

Skal mennesker stadig lave en gulvafslibning i fremtiden?

Ingen af os ved som bekendt, hvad fremtiden bringer med sig, men vi kan ikke stoppe udviklingen, så hvis man udvikler nogle robotter, som man kan se, der kan lave arbejdet lige så godt, effektivt og hurtigt, som mennesker kan gøre det i hånden og med maskiner med at slibe gulve, så bliver de nok indført.

Men så skal man jo nok stadig bruge mennesker til at kontrollere disse robotter, og de frie hænder kan så bruges til at lave kundetilfredshed, finde nye kunder, andre lokaler og meget andet, der kan ekspandere forretningen.

Man siger jo også som bekendt, at robotter ikke er intuitive nok som mennesker, så her skal mennesker nok stadig se efter, om robotterne har gjort deres arbejde godt nok.

Om fremtiden så gør robotterne intuitive, må fremtiden vise, og så kan vi tage den derfra med gulvafslibning og alt andet.

Flere Nyheder

14. februar 2024

Hvad koster en maler